• Design for Production

/
  • Product en productie hangen nauw samen

   BM Constructies bouwt op ruime praktijkervaring in het ontwerpproces. Dat is van groot belang voor uw product. Wij geven u een tastbaar model in handen, dat vanaf de basis is doorberekend. Door het product te ontwerpen op basis van de levenscyclus, houden wij al vroeg in het proces rekening met de mogelijkheden om op te schalen. 

   Het model wordt zo gemaakt, dat bij elke seriegrootte een passende techniek wordt gebruikt. We werken met kleine aantallen bij productintroducties. Daarna volgt de normale productieomvang (grotere aantallen) en uitfasering (met kleine aantallen).

  • Door modulair ontwerp staat de toekomst van het product centraal.

    

   We houden in het oog dat in de toekomst extra functies toegevoegd kunnen worden of de familie van producten kan worden uitgebreid. Door modulair te ontwerpen, creëren we de mogelijkheid om kleinere series te produceren. Dit is van belang bij verkoop op internet, waarbij omsteltijden en logistiek steeds belangrijker worden.

  • Oog voor innovatie, toegepast in de praktijk

   BM-Constructies is een innovatief bedrijf en we hebben inmiddels een aantal patenten op onze naam. Eén van de patenten betreft een elektrisch wiel. Recent is dit op de markt gebracht onder de naam Epic Drive. Het product is zeer succesvol en wordt gebruikt in logistieke en medische toepassingen zoals magazijnkarren en ziekenhuisbedden. Epic Drive is in 2019 geselecteerd voor de KVK Innovatie Top 100. 

   Een andere gepatenteerde oplossing is de klapmoer. Initieel ontwikkeld voor een automotive klant, is dit product al honderdduizenden malen toegepast in de praktijk. 

  • Demonstratie klapmoer