• Epic Drive in Logistiek.nl

/
  • Logistiek is hét multimediale platform voor Logistiek professionals op beslissingsniveau, die verantwoordelijkheid dragen voor het logistieke proces. Naar aanleiding van de Innovatie Top 100 werd op 27 september onderstaand artikel geplaatst (bron).

  • Epic Drive vindt met succes het wiel opnieuw uit

   Sneller, maar bovenal meer ergonomisch en dus minder belastend orderpicken met een orderpickkar. De Nederlandse start up Epic Drive belooft dat met zijn nieuwste, gelijknamige oplossing.

   Het Nederlandse bedrijf Epic Drive heeft letterlijk het wiel opnieuw uitgevonden. Het geheim van het wiel dat dezelfde naam heeft als het bedrijf, moet orderpickers helpen om (zware) orderpickkarren eenvoudiger door het magazijn te loodsen.

   Meer productiviteit, minder belasting

   Het geheim van het wiel zit binnenin. Epic Drive, onder aanvoering van Jeroen Bolt, directeur business development en Arno Moorthamer, operationeel directeur,  beschikt over een ingebouwde elektromotor. Hierdoor wordt het picken met een trolley, tot 500 kilo, minder zwaar wat een hogere productiviteit oplevert én minder belasting voor de medewerkers. Dit resulteert weer in minder ziekteverzuim, aldus  de directeuren.

   Innovatieprijs KvK

   Epic Drive is inmiddels in meerdere magazijnen actief. Onder meer in het nieuwe distributiecentrum van Wehkamp in Zwolle. Epic Drive is gepatenteerd in Europa en Noord-Amerika. Recent, eind september, sleepte het bedrijf de 28e plek in de wacht bij de KvK Innovatie Top 100.

   Epic Drive is te zien op Logistica 2019. Het bedrijf toont zijn oplossingen op de stand van Colson in hal 4.

   www.epicdrive.com

   https://www.logistiek.nl/

  • Neem contact met ons op voor vragen of opmerkingen

   Verstuur